Интерв'ю із Семеном Радуловим
перед Всесвітніми пляжними іграми-2019

Напередодні Всесвітніх Пляжних Ігор, що вже менше ніж за тиждень відбудуться в Катарі представники української збірної продовжують підготовку. Ми поспілкувалися з вихованцем СК «Мангуст» Семеном Радуловим, що незабаром буде захищати честь країни на Всесвітніх іграх.

-Як давно ви у спорті та у пляжній боротьбі зокрема?

- Я у спорті вже протягом 15 років. У пляжній боротьбі 3 роки, у збірній України з вільної боротьби вже понад 10 років. У 2017 переміг на Чемпіонаті світу з пляжної боротьби у Турції, а у 2018-2019 роках займав другі місця. Зараз же готуюсь до Всесвітніх пляжних ігор.

-Розкажіть про підготовку до Всесвітніх пляжних ігор? Чим підготовка до даного турніру вирізняється з-поміж інших?

- Я готуюсь однаково серйозно до будь-яких змагань: чи то чемпіонат світу, чи то чемпіонат Європи. Тренуюсь інтенсивно завжди, але перед серйозними змаганнями намагаюсь робити короткі ранкові зарядки та вечірні тренування на швидкість, чутливість, прагну перелаштуватися з вільної до пляжної боротьби. Адже ці Всесвітні ігри особливо відповідальні, бо відбудуться вперше.

-Наскільки престижна участь у «іграх» для Вас?
-Особисто для мене, ці змагання одні з найсерйозніших, незважаючи на чемпіонат світу та низку турнірів, що відбулися протягом року. На Всесвітні ігри не так вже й просто попасти. Туди був відбір з минулого чемпіонату світу, де я посів 2 місце. Так я і потрапив до складу учасників «ігор». Тож бути учасником Всесвітніх ігор, безумовно, престижно. Але просто бути учасником для мене замало. Я прагну привезти з Катару медаль, бажано золоту.

-Ви є представником СК «Мангуст». Розкажіть про допомогу клубу у підготовці до змагань?

-Дякую СК «Мангуст», який я представляю, і дякую Магомеду Магдієву за те, що він розвиває цей вид спорту. Спортивний клуб завжди допомагає мені як в тренуваннях, так і фінансово, під час поїздок та турнірів. І це дуже важливо для спортсмена. «Мангуст» вірить в мене, і я сподіваюсь, що зможу ці надії виправдати.

-Наскільки важлива для вас участь саме від Національної збірної? Та як ви оцінюєте підготовку українських спортсменів?

-Мені не вперше доводиться представляти збірну країни, тож для мене це велика честь боротися під українським прапором на Всесвітніх пляжних іграх. Наш рівень підготовки на всі 100%! Ми зробимо все, щоб привезти найвищі результати!

Побажаємо нашим спортсменам гідно представити Батьківщину у Катарі! Та чекаємо вдома з Всесвітнім «золотом»!