Представники національної збірної з пляжної боротьби стали переможцями
На Всесвітніх пляжних іграх

Швидко пройшов тиждень змагань на Всесвітніх пляжних іграх – 2019 у Катарі (Доха). Ігри пройшли вперше в історії, саме тому досягнення українських спортсменів у пляжній боротьбі є визначною подією. Вцілому від України у Катар вирушили 33 спортсмени, що виступали у 7 видах спорту та 8 дисциплінах (плавання, баскетбол 3х3, пляжний футбол, спортивне скелелазіння, акватлон, воднолижний спорт (стрибки на водних лижах та вейкбординг) та пляжна боротьба). Національну збірну з пляжної боротьби представляли четверо атлетів: Аліна Бережна (вагова категорія «до 70 кг»), Ірина Пасічник (вагова категорія «більше 70 кг»), Василь Михайлов (вагова категорія «до 80 кг») та Семен Радулов (вагова категорія «до 70 кг»).


Ірина Пасічник у поєдинках першого етапу змагалась з представниками 4х країн:
Україна:США - 5:0;
Україна:Угорщина - 2:4;
Україна:Американське Самоа - 4:1;
Україна:Греція - 2:1.
У полуфіналі Ірина мала можливість змагатися з представницею Нігерії, але зазнала поразки. Результат двобою:
Україна:Нігерія - 2:3.
За кількістю балів українська спортсменка пройшла до фіналу, де боролася з представницею румунської збірної. Ірина одержала перемогу з результатом 3:1. Таким чином Ірина Пасічник стала першою українською бронзовою призеркою історичної події, Всесвітніх пляжних ігор 2019.

Василь Михайлов змагався за такою ж схемою, мав 4 поєдинки з представниками різних країн. Двобої завершилися з такими результатами:
Україна:Турція - 4:0;
Україна:Португалія - 3:0;
Україна:Катар - 3:0;
Україна:Греція - 3:0.
З таким безумовним успіхом Василь пройшов до полуфіналу, де змагався за першість з представником Азербайджану. У полуфіналі Василь зазнав поразки:
Україна:Азербайджан - 1:3.
Але це не завадило спортсмену вийти у фінал, та стати бронзовим призером з пляжної боротьби! Результат фінального поєдинку:
Україна:Турція - 3:0.

Аліна Бережна за підсумком має такі результати:
Україна:США - 4:0;
Україна:Колумбія - 5:1;
Україна: Болгарія - 3:0;
Україна:Франція - 3:0.
Таким чином Аліна вийшла у полу фінал. Там, у боротьбі з представницею Румунії, українка виборола перемогу з результатом 3:1 та пройшла до фіналу.
У боротьбі за «золото» Бережна змагалась з представницею Колумбії, та зазнала поразки з підсумком 3:2. Але талановита українка стала віце-чемпіоном з пляжної боротьби!!!

Наші спортсмени поділилися своїми враженнями від події такого масштабу.
«Я своїм виступом цілком задоволена, але є куди зростати. Пишаюся тим, що вдалося дійти до фіналу, але трошки не вистачило досвіду боротьби на піску. Вцілому ж мені було дуже цікаво спробувати себе у новому виді боротьби та завоювати цю медаль для України та клубу «Мангуст», - ділиться враженнями віце-чемпіонка у ваговій категорії «до 70 кг» Аліна Бережна.

Розповів про свої емоції від турніру і бронзовий призер з пляжної боротьби Василь Михайлов:
«Мені дуже все сподобалось, атмосфера чудова, підтримка з боку СК «Мангуст» та збірної України була на вищому рівні!!! Результатом дуже задоволений. Звичайно, їхав за «золотом», але це спорт, тут перемагає найсильніший. Думаю, що проведення Всесвітніх пляжних ігор дійсно сприятиме розвитку пляжних видів спорту. Адже організація була шикарна, дуже багато учасників, велика кількість країн брали участь у цьому заході (1237 атлетів з 97 країн, прим. ред).Сподіваюсь, що незабаром такого рівня змагання можна буде побачити і на олімпійських іграх»!

Прокоментувала ігри у Катарі й виконавчий директор Громадської організації «Мангуст» Тетяна Акуленко, яка підтримувала наших спортсменів протягом усіх етапів проведення ігор.
«Я пишаюся збірною, вони дійсно показали себе найкращим чином та гідно представили Україну в цілому. З чотирьох спортсменів – три володарі медалей, що є найкращим результатом. Хотілося б відзначити, що незважаючи на те, що пляжна боротьба – це доволі юний вид спорту, котрий тільки но нещодавно був визнаний Україною як юридичний вид спорту. Я, як директор громадської організації, хотіла б відзначити важливість та внесок президента Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби Магомеда Магдієва. Виключно завдяки йому і розвивається пляжна боротьба в Україні»

Підвів підсумки тижневих змагань і сам Президент Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби та голова громадської організації «Мангуст» Магомед Магдієв. Саме завдяки його зусиллям та фінансовій підтримці спортсмени мають можливість якісної підготовки до турнірів, в тому числі й міжнародного рівня. А його неоціненний внесок у розвиток пляжної боротьби та пропагування спорту серед молоді приносять свої результати, свідками яких ми й є.
«Можу з впевненістю сказати, що робота, яку проводить Всеукраїнська Федерація пляжної боротьби, сумісно з Громадською організацією «Мангуст» - на кожних змаганнях, в тому числі й світового рівня, дає свої плоди. І результати Всесвітніх пляжних ігор у Катарі тому підтвердження! Україна була представлена 33 спортсменами, та лише три з них завоювали медалі для нашої країни – і всі вони – члени Національної збірної з пляжної боротьби – Аліна Бережна, Ірина Пасічник та Василь Михайлов! Такий результат не може не радувати, але завжди є куди зростати та розвиватися, над чим ми і працюємо».

Ще раз вітаємо наших спортсменів! Ви - гордість України, ті – що увійшли в історію, як перші переможці Всесвітніх пляжних ігор! Бажаємо не зупинятися на досягненому результаті та завжди прагнути більшого!